Certificatul calificat- siguranta si eficienta

Certificatul calificat va deveni in scurta vreme o necesitate pentru multi dintre contribuabilii romani.

Pretul certificatului calificat este de 47 de euro plus TVA, avand termen de valabilitate de un an de zile. Dupa reinnoire pretul scade la 30 de euro plus TVA. Certificatul este un document virtual de identificare, ce permite crearea semnaturii electronice cu valoare legala, verificarea validitatii acesteia,  identificarea posesorului certificatului si criptarea mesajelor.

Prin intermediul certificatului calificat se pot semna electronic documente, se pot depune declaratii fiscale catre ANAF pentru oricate firme, se poate participa la licitatii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice, se pot accesa serviciile online oferite de institutiile statului si se pot marca temporal, gratuit, 60 de documente pe luna timp de un an.

Certificatul digital se poate folosi in multiple situatii, spre exemplu in relatia cu anumite institutii ale statului cum sunt: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală , Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, cu Autorităţile contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, partenerii de afaceri sau in cadrul aceleiasi companii.

Cu un certificat digital calificat se poate semna un numar nelimitat de documente, timp de un an de zile. Aceasta modalitate face procesul de semnare mult mai rapid si ajuta la identificarea partilor implicate intr-o tranzactie.   Beneficiile majore aduse de certificatul calificat sunt reducerea costurilor prin eliminarea cantitatilor masive de hartie si imbunatatirea comunicarii in afaceri, castigandu-se timp, siguranta si eficienta.

 

Lasă un răspuns