Certificatul digital calificat. Ultima strigare

Din ianuarie 2012, declaratia 112 (Declaratia unica) se depune  exclusiv online, semnata electronic, pe site-ul e-guvernare.ro.  Contribuabilii care mai depun declaratia unica la ghiseul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) risca din 2012 amenzi cuprinse intre 100 si 500 lei daca sunt persoane fizice, si intre 1000 si 5000 daca sunt persoane juridice.

Declaratia unica va fi semnata cu semnatura electronica creata pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat (in conditiile Legii nr. 455/2001) de servicii de certificare. Furnizorii acreditati de certificate digitale din Romania sunt certSIGN, Digisign si Trans Sped.

Cu ajutorul unui singur certificat digital calificat se pot depune timp de un an declaratiile pentru un numar nelimitat de societati. Pe baza lui pot fi transmise online documentele in relatia cu Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Monitorul Oficial si Depozitarul Central.

Cu acelasi certificat digital pot fi semnate electronic, criptate si transmise din fata calculatorului un numar nelimitat de documente, mesaje si emailuri importante.  In relatia cu partenerii de afaceri, pot fi transmise usor, comod, rapid, in siguranta maxima: contracte, notificari, facturi, rapoarte financiare, fotografii digitale, constatari etc.

Pretul unui pachet care cuprinde certificatul digital calificat, dispozitivul criptografic (token), aplicatia pentru crearea semnaturii si manualul de utilizare este dupa cum urmeaza:

  • La certSIGN pachetul costa 47 EURO + TVA si se livreaza gratuit prin curier rapid oriunde in tara. certSIGN ofera tot gratuit si 60 de marci temporale pe luna timp de un an. Cu certificatul digital de la certSIGN poti semna electronic UN NUMAR NELIMITAT de documente.
  • La DigiSign pachetul costa 47 EURO + TVA, la care se adauga cheltuielile de transport.
  • Iar la Trans Sped pretul este de 54 EURO + TVA.

Informatii complete despre procedura de obtinere a certificatului digital calificat sunt disponibile pe site-urile furnizorilor de certificate digitale.

 

Lasă un răspuns