Acces la 9 institutii publice, cu un singur certificat digital calificat

Certificatul digital calificat a redus timpul necesar pentru depunerea declaratiilor fiscale la Agentia Nationala de Administrare Fiscala de la cateva zeci de minute sau ore la cateva click-uri.

Cu aceeasi rapiditate cu care pot fi transmise documentele online la ANAF folosind certificatul digital, persoanele care detin un certificat digital calificat pot transmite documentele si in relatia cu alte 8 institutii.

Potrivit prevederilor legale, documentele semnate electronic pe baza unui certificat digital calificat au aceeasi valoare legala ca si documentele tiparite stampilate si semnate de mana.

Institutiile carora le pot fi transmise documentele online, semnate electronic pe baza certificatului digital calficat sunt:

–          Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF),

–          Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS),

–          Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP),

–          Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC),

–          Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM),

–          Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM),

–          Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP)

–          Monitorul Oficial.

–          Depozitarul Central

Un singur certificat digital este suficient si pentru semnarea electronica si transmiterea documentelor cu un minim de efort si in siguranta maxima partenerilor de afaceri aflati la sute de kilometri distanta.

In relatia cu acestia, pot fi semnate electronic, criptate si transmise online email-uri  contracte, facturi, rapoarte, notificari, constatari, etc.

Certificatul digital calificat poate fi achizitionat de la oricare dintre cei trei furnizori acreditati de servicii de certificare, respectiv certSIGN, Digisign si Trans Sped. Indiferent de unde este achizitionat cu un singur certificat digital calificat pot fi semnate electronic un numar nelimitat de documente.

Pretul unui certificat digital calificat este de 47 de Euro (fara TVA) la primii doi furnizori si de 54 de Euro (fara TVA) la Trans Sped. certSIGN ofera gratuit 60 de marci temporale pe luna timp de un an si livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara.

Lasă un răspuns