Depunerea declaratiei 300 online, pe baza certificatului digital calificat

Declaratia 300, “Decont de taxa pe valoarea adaugata” este unul dintre cele 16 formulare care pot fi depuse online, pe portalul ANAF, pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Declaratia 300, “Decont de taxa pe valoarea adaugata” se depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual, in functie de specificul contribuabilului.

Formularele se completeaza cu ajutorul programelor de asistenta existente pe portalul ANAF, la sectiunea “Declaratii electronice”, in felul urmator:

1. daca programul de contabilitate folosit nu completeaza automat declaratia D 300, se acceseaza sectiunea “Descarcare declaratii”. De aici se descarca ultima versiune a declaratiei 300, in format PDF (Soft A).

Dupa completarea delcaratiei D300 se aceseaza sectiunea “Transmitere declaratii” si se procedeaza ca la punctul 3.

2. daca programul de contabilitate folosit completeaza automat delcaratia D 300, dupa generarea ei se acceseaza sectiunea “Transmitere declaratii”.

3. Se selecteaza Alegeti fisierul, se face click pe Browse, se alege documentul PDF cu declaratia D 300 si se efectueaza click pe Trimite.

Pentru a putea depune declaratia D300 online, trebuie achizitionat si folosit un certificat digital calificat. Acesta poate fi cumparat de la oricare dintre furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign si Trans Sped . Pretul certificatului digital este de 47 de Euro fara TVA la primii trei si de 54 de Euro la ultimul.
certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale.

Pe baza certificatului digital calificat pot fi semnate timp de un an un numar nelimitat de documente in format electronic, indiferent de furnizorul de la care a fost achizitionat.

Lasă un răspuns