6 dintre obligatiile fiscale cu termenul de depunere la 25 aprilie pot fi depuse online, cu certificatul digital

10 obligatii fiscale au termenul de indeplinire miercuri, de 25 aprilie. 6 dintre aceste obligatii pot fi transmise online, folosind un certificat digital calificat obtinut de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Cele 6 obligatii fiscale care pot fi depuse online sunt urmatoarele:

Formular 100 – declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (se depune online sau la ghiseu)

Formularul 112 – declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedenta (se depune exclusiv online)

Formularul 300 – decontul de TVA (se depune online sau la ghiseu)

Formularul 301 – decontul special de TVA pentru luna precedenta (se depune online sau la ghiseu)

Formularul 390 VIES – declaratia recapitulativa privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta (se depune online sau la ghiseu)

Formularul 394 – declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (se depune online sau la ghiseu)

Declaratiile fiscale pot fi transmise online folosind un certificat digital emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare. In Romania, furnizorii acreditati sunt certSIGN, DigiSign, Alfasign si Trans Sped.

Pretul unui certificat digital calificat, pe baza caruia pot fi depuse online declaratiile pentru un numar nelimitat de societati, este de 47 de Euro la certSIGN, DigiSign, Alfasign si de 54 de Euro la Trans Sped. Preturile nu includ TVA.

certSIGN livreaza gratis certificatul digital calificat oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale pe luna, timp de un an.

Indiferent de unde este achizitionat, certificatul digital permite transmiterea unui numar nelimitat de documente in relatia cu CNAS, CSSPP, ITM, ONRC, CNVM, Monitorul Oficial, Depozitarul Central si participarea la licitatii prin SEAP.

Lasă un răspuns