Certificat digital | Reteta electronica ar putea aduce bonusuri medicilor

Potrivit unui proiect de ordin al CNAS, de la 1 iulie, medicii care elibereaza mai mult de 50% din totalul retetelor medicale in format electronic ar putea primi bonusuri cu valori situate intre 50 si 100 de lei.

CNAS doreste astfel sa-i incurajeze pe medici sa adopte noul sistem de prescriere a retetelor in format electronic inainte de intrarea in vigoare a obligativitatii eliberarii retetelor in acest format. Astfel, medicii care incep sa elibereze reteta electronica  si-ar putea recupera costurilor pentru achizitia a certificatului digital calificat – necesar pentru autentificare in sistemul electronic al CNAS – in doar cateva luni.

Proiectul de ordin prevede bonusuri in valoare de 50 de lei pe luna pentru medicii care elibereaza in format electronic intre 50% si 70% din totalul retetelor.

Medicii care elibereaza peste 70% din retete in format electronic ar urma sa primeasca bonusuri de 100 de lei pe luna.

Pretul unui certificat digital calificat este situat in jurul valorii de 47 de euro fara TVA, cu mici variatii de la un furnizor acreditat de servicii de certificare la altul. In Romania acesti furnizori sunt certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped, iar ofertele lor privind certificatul digital sunt dupa cum urmeaza:

certSIGN ofera certificatul digital calificat la pretul de 45,5 euro fara TVA – oferta valabila exclusiv pentru medici si farmacisti. certSIGN livreaza gratis, prin curier rapid, certificatul digital calificat oriunde in tara si ofera 60 de marci temporale pe luna timp de un an..
– un certificat digital emis de DigiSign, Alfasign si Certidigital poate fi achizitionat la pretul de 47 de euro fara TVA
– pretul certificatului digital de la Trans Sped de 54 de euro fara TVA.

Lasă un răspuns