Declaratiile fiscale care au termenul de depunere astazi

Un numar de opt declaratii fiscale trebuie depuse pana la sfarsitul acestei zile. Va reamintim ca mai mult de jumatate dintre aceste declaratii pot fi depuse online utilizand un certificat digital calificat.

Declaratiile care trebuie depuse pana la finalul acestei zile sunt:

– Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat

Declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate

– Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania

– Declaratia 300 – decontul de taxa pe valoarea adaugata

– Declaratia 301 – decontul special de taxa pe valoarea adaugata

– Declaratia 311 privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal

– Declaratia 390 VIES – declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare

– Declaratia 394 – declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national

Daca declaratia 112 se depune exclusiv online, iar declaratiile 225 si 311 exclusiv la ghiseu, celelalte declaratii  cu termenul de depunere astazi pot fi depuse atat online, cat si la ghiseu. Este vorba despre declaratiile 100, 300, 301, 390 si 394.

Depunerea acestor declaratii online se poate face utilizand un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare, adica certSIGN, DigiSign, AlfaSign, Trans Sped si Certdigital.

Pretul fara TVA al certificatului digital calificat este de aproximativ 47 de euro, cu diferente de pret si de oferta de la un furnizor la altul. certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera, inclus in pretul certificatului, 60 de marci temporale pe luna.

In acelasi timp, certSIGN le ofera celor care cumpara sau isi reinnoiesc certificatul digital un pachet de extrabeneficii care contine vouchere de reduceri la produse de contabilitate si acces gratuit la cea mai moderna aplicatie juridica din Romania. Iar pentru a-s arhiva electronic declaratiile depuse prin mijloace electronice, certSIGN mai ofera odata cu certificatul si serviciul de arhivare electronica cu valoare legala.

Lasă un răspuns