certSIGN aduce o inovatie in obtinerea documentului de confirmare – de la 48 de ore la doar cateva minute

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania, a lansat aplicatia confirmare.certsign.ro care simplifica in mod fundamental procedura de transmitere a documentului de confirmare, oferind astfel o experienta mult imbunatatita clientilor sai.

Aplicatia confirmare.certsign.ro reprezinta o premiera pe piata romaneasca a certificatelor digitale, fiind prima de acest fel lansata de un furnizor de certificate pentru simplificarea procedurii de inregistrare a certificatelor digitale in sistemul ANAF.

Serviciul poate fi folosit prin accesarea paginii http://cofirmare.certsign.ro si autentificarea cu certificatul digital calificat. Pentru cea mai buna experienta, certSIGN recomanda accesarea serviciului utilizand unul dintre browserele Internet Explorer si Google Chrome.

Aplicatia permite clientilor certSIGN sa obtina documentul de confirmare precompletat cu datele corespunzatoare, fiind eliminate astfel situatiile in care clientii il completeaza incorect.

Documentul precompletat se semneaza electronic si se incarca inapoi in aplicatie pentru a fi procesat de certSIGN. Timpul efectiv de procesare este comunicat clientului chiar de aplicatie.

Dupa procesare, documentul poate fi descarcat de la aceeasi adresa (http://cofirmare.certsign.ro), fiind necesar, ca si pana acum, sa fie incarcat pe site-ul ANAF, in sectiunea corespunzatoare.

Potrivit procedurilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, fiecare certificat digital calificat (nou sau reinnoit) pentru semnatura electronica extinsa trebuie inregistrat in sistemul electronic al ANAF prin incarcarea in portal a documentului de confirmare si, dupa caz, prin depunerea la ghiseu a altor documente aditionale inainte de a putea fi folosit pentru depunerea declaratiilor fiscale.

 

Lasă un răspuns