Depunerea declaratiei 390 VIES online

Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri (declaratia 390 VIES) poate fi depusa online pe site-ul ANAF folosind un certificat digital calificat.

Obligatia depunerii declaratiei 390 VIES revine persoanelor inregistrate in scopuri de TVA care au efectuat livrari, achizitii sau prestari de servicii in tarile membre UE sau, in cadrul unei operatiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite in titlul VI din Codul fiscal.

Termenul lunar de depunere a declaratiei 390 VIES este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice.

Contribuabilii pot alege intre depunerea la ghiseu si depunerea online a declaratiei 390 VIES. Pentru depunerea ei online, pe site-ul e-guvernare.ro, este necesara utilizarea unui certificat digital calificat emis de unul dintre furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania – certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped.

Pretul fara TVA al unui certificat digital calificat care permite depunerea online a unui numar nelimitat de declaratii fiscale pentru un numar nelimitat de firme este de aproximativ 47 de euro.

Valabilitatea certificatului digital calificat este, in conformitate cu legile in vigoare, de un an de zile. Inainte ca valabilitatea lui sa expire, certificatul trebuie reinnoit, urmand procedura aferenta. Pretul de reinnoire a certificatului digital este de 30 de euro fara TVA.

certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica prin curier rapid oriunde in tara, atat la prima achizitie, cat si la reinnoirea certificatului digital si ofera 60 de marci temporale pe luna, timp de un an.

Lasă un răspuns