Declaratiile fiscale care trebuie depuse pana pe 25 ianuarie 2013

Vineri, 25 ianuarie 2013, este ultima zi de depunere pentru un numar de 14 declaratii fiscale. Cele mai multe dintre ele pot fi depuse atat la ghiseu cat si online, pe unui certificat digital calificat.

Iata care sunt declaratiile fiscale care trebuie depuse pana vineri si modalitatile prin care pot fi depuse:

 • Declaratia 094 – declaratia privind cifra de afaceri in cazul contribuabililor pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent. Se depune la ghiseu.
 • Declaratia 097 – Notificarea privind aplicarea sistemului TVA la incasare – se depune de contribuabilii inregistrati si de cei reinregistrati in scopuri de TVA in perioada 1 octombrie 2012 – 31 decembrie 2012, care in aceasta perioada au avut o cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 lei. Se depune la ghiseu.
 • Declaratia 100 – Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat aferente lunii decembrie 2012. Se poate depune online.
 • Declaratia 104 – declaratia privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor – pentru asocierile fara personalitate juridica constituite intre contribuabili pentru trimestrul IV 2012. Se depune la ghiseu.
 • Declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru obligatiile aferente lunii decembrie, respectiv trimestrului IV 2012. Se depune exclusiv online.
 • Declaratia 208 – declaratia informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. Se depune de catre notarii publici pentru veniturile aferente semestrului II al anului 2012. Se depune la ghiseu.
 • Declaratia 224 – privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania – pentru obligatiile la bugetul de stat aferente lunii decembrie 2012. Se depune la ghiseu.
 • Declaratia 225 declaratia privind stabilirea impozitului reprezentând plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pentru castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise –  pentru trimestrul IV 2012. Se depune la ghiseu.
 • Declaratia 300 – decontul de TVA, pentru obligatiile la bugetul de stat aferente lunii decembrie, trimestrului IV 2012, respectiv semestrului II 2012. D300 trebuie depusa si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA pana la 10.12.2012. Se poate depune online.
 • Declaratia 301 – decontul special de TVA, conform art. 156^3 Cod Fiscal; OPANAF nr. 30/2011. Se poate depune online.
 • Declaratia 311 – declaratia privind TVA-ul datorat de contribuabilii al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal. Se poate depune online.
 • Declaratia 390 VIES – declaratie recapitulativa privind livrarile, achizitiile sau prestarile intracomunitare – pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in decembrie 2012. Se poate depune online.
 • Declaratia 394 – declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national – pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna decembrie, trimestrul IV, respectiv semestrul II 2012. Se poate depune online.
 • Declaratia privind comunicarea proratei provizorii utilizate in anul 2013 de platitorii de TVA.

Pentru depunerea online a declaratiilor fiscale mentionate mai sus, este necesara utilizarea unui certificat digital calificat achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Pretul unui certificat digital calificat este de aproximativ 47 de euro la achizitie si de 30 de euro la reinnoire, iar pe baza lui pot fi depuse declaratiile fiscale online si raportarile financiare pentru un numar nelimitat de societati.

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania, livreaza gratis certificatul digital atat la achizitie cat si la reinnoire si ofera suport tehnic nonstop pentru instalarea si utilizarea certificatului.

Lasă un răspuns