Depunerea declaratiei 200 online, pana la 27 mai 2013

Luni, 27 mai, este ultima zi in care poate fi depusa declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania.

Declaratia poate fi depusa online, pe mfinante.gov.ro, utilizand certificatul digital calificat achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Pentru a depune declaratia 200 online, contribuabilii trebuie sa procedeze astfel:

  1. sa se asigure ca token-ul pe care se afla certificatul digital este conectat la calculator;
  2. sa acceseze portalul mfinante.gov.ro utilizand Internet Explorer;
  3. sa se autentifice pe site bifand casuta Certificate Sign In si apasand butonulSign In
  4. sa introduca PIN-ul tokenului in fereastra dedicata care apare dupa apasarea butonului Sign In;
  5. sa efectueze click pe link-ul Declaratiile 112, 100, 300, 390, 394, 710 si formularele S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale
  6. sa efectueze click pe butonul Browse si sa incarce PDF-ul reprezentand declaratia 200 (cu fisier ZIP atasat, daca este cazul)
  7. click pe Trimite

La fel ca in cazul altor declaratii fiscale, obligatia depunerii declaratiei 200 este considerata indeplinita in momentul depunerii sau, dupa caz, incarcarii pe site-ul ANAF a unei declaratii valide.

Pentru a vedea daca declaratia 200 a fost validata cu succes, contribuabilii trebuie sa verifice starea ei pe site-ul ANAF, accesand pagina http://www.anaf.ro/StareD112.

Depunerea online a declaratiei 200 poate fi facuta exclusiv pe baza unui certificat digital calificat cumparat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Pretul unui certificat digital este de aproximativ 47 de euro fara TVA, iar pe baza lui pot fi depuse online un numar de 16 formulare diferite in relatia cu ANAF.

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania, livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera suport tehnic disponibil nonstop pentru solutionarea intr-un timp cat mai scurt a eventualelor probleme intampinate la utilizarea certificatului.

Lasă un răspuns