ANAF extinde lista de documente care pot fi depuse si vizualizate online

Lista documentelor comunicate online, in mod automat, contribuabilului prin intermediul serviciului „Spatiul privat virtual” va fi extinsa, conform unui proiect de ordin publicat de MFP.

Potrivit proiectului, lista ar urma sa fie completata cu:

  • deciziile de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale (Formularul 260)
  • deciziile de impunere privind platile anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor (formularul 650)

La solicitarea ta, lista ar mai putea cuprinde si istoricului actiunilor tale in relatia cu ANAF, respectiv registrul documentelor electronice comunicate prin serviciul Spatiul privat virtual.

Accesul la acest serviciu se face pe baza numelui si a unei parole dinamice (one-time password) sau pe baza certificatului digital calificat. In cazul in care doresti sa te autentifici cu certificatul digital, il poti folosi pe cel pe care il utilizezi pentru depunerea online a declaratiilor fiscale. Acest certificat trebuie inregistrat in prealabil in sistemul ANAF prin depunerea documentului de confirmare.

In prezent, serviciul „Spatiul privat virtual” iti permite sa vizualizezi obligatiile fiscale pe care le ai de platit si cuprinde documente emise de organul fiscal – decizii de impunere anuala aferente veniturilor realizate incepand cu anul 2013 si emise dupa data de 1 septembrie 2014 – precum si documente pe care le-ai emis si comunicat organului fiscal: cerere privind „Situatia obligatiilor fiscale de plata”, cerere privind „Foaia de varsamant”, cerere privind „Situatia contributiilor de asigurari sociale declarate de catre angajatori”.

In cazul in care ai solicitat acest lucru, lista documentelor din spatiul tau privat virtual poate cuprinde si „Situatia obligatiilor fiscale de plata”, „Foaie de varsamant” si „Situatia contributiilor de asigurari sociale declarate de catre angajatori”

Lasă un răspuns