Certificatul calificat schimba administratia

In ultima perioada tot mai multi contribuabili romani si-au achizitionat sau au inceput demersurile pentru procurarea unui certificat digital calificat, acesta devenind din ce in ce mai necesar pentru multi contribuabili.

Pretul certificatului calificat este de 47 de euro plus TVA, avand un an de zile perioada de valabilitate. La reinnoire pretul scade la 30 de euro plus TVA. Certificatul reprezinta actul de identificare virtuala ce permite crearea semnaturii electronice cu valoare legala, verificarea validitatii acesteia, identificarea posesorului certificatului precum si codarea mesajelor.

Folosirea certificatului calificat permite semnarea documentelor in format electronic, depunerea declaratiilor catre ANAF pentru un numar nelimitat de firme, participarea la licitatii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice, sau  accesarea serviciilor online oferite de institutiile statului si  marcarea temporala, gratuita, a 60 de documente pe luna timp de un an.

Mai multe institutii ale statului, precum Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Agentia Natonala de Administrare Fiscala, Inspectoratul Teritorial de Munca, Oficiul National al Registrului Comertului, Depozitarul Central sau Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare primesc deja documente semnate electronic prin intermediul certificatului digital calificat.

In acelasi timp, folosirea certificatului calificat in mediul de afaceri eficientizeaza mult procesul de comunicare, aceasta devenind mai sigura si mult mai eficienta.

Lasă un răspuns