Cum se propcura certificatul digital?

Achizitionarea unui certificat digital reprezinta in momentul de fata o urgenta pentru multi cetateni romani si nu toti dintre acestia stiu exact care sunt pasii de urmat pentru procurarea acestuia.

In primul rand este necesara inregistrarea pe site-ul firmei furnizoare si descarcarea documentelor necesare. In cazul persoanelor fizice informatiile cerute pentru inregistrare sunt cele aflate in cartea de identitate plus telefonul si o adresa de mail. Firmele trebuie sa specifice numele, adresa, contul IBAN, codul fiscal si numarul de inregistrare de la Registrul Comertului.

In urma acestei inregistrari se va primi un contract prin e-mail, care va fi printat in doua exemplare de catre utilizator si completat cu optiunile dorite.

Apoi, titularul se va prezenta cu contracul la banca cu care furnizorul se afla in parteneriat sau direct la firma respectiva. Acesta trebuie sa mai prezinte urmatoarele documente: o copie a Ordinului de Plata conform caruia a fost achitata factura proforma, buletinul sau cartea de identitate in original si o copie a acesteia.

Dupa parcurgerea pasilor respectivi, certificatele vor fi livrate in termen de cateva zile.

Un certificat digital garanteaza siguranta posesorului sau in mediul electronic putand fi folosit pentru a semna orice document online. Cea mare parte a publicului cunoaste faptul ca un certificat digital este util in relatia cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, insa si alte institutii ale statului care promoveaza utilizarea documentelor electronice semnate prin intermediul unui certificat digital. De asemenea, in mediul de afaceri exista numeroase companii care isi protejeaza corespondenta folosind un certificat digital.

Lasă un răspuns