Obtinerea certificatului digital din SEAP

Inainte de a publica invitatia sau anuntul de participare la licitatii prin SEAP, autoritatile contractante trebuie sa asigure ANRMAP accesul la documentatia de atribuire si notele justificative incarcate integral si semnate cu semnatura electronica creata pe baza unui certificat digital calificat.

Autoritatile contractante pot solicita emiterea unui certificat digital calificat de la unul dintre cei trei furnzori acreditati, respectiv certSIGN, Digisign si Trans Sped.

Pentru a cumpara certificatul digital direct din SEAP, la pretul de aproximativ 190 RON fara TVA, se acceseaza catalogul sistemului si se cauta numele sau codul CPV al furnizorului.

Dupa solicitarea certificatului digital de pe SEAP, pentru a intra in posesia lui, operatorul SEAP trebuie:

1. Sa se inregistreze on-line pe site-ul furnizorului, sa tipareasca si sa semneze documentele primite pe email de la furnizor,

2. Sa se identifice prin:

a. prezenta la sediul furnizorului sau la una dintre bancile partenere cu actul de identitate si cu documentele necesare completate, stampilate si semnate olograf,

b. Sau la notarul public si transmiterea documentelor prin curier furnizorului.

Furnizorul emite certificatul digital si il transmite solicitantului prin curier rapid in maxim cinci zile de la primirea si verificarea documentelor furnizate de client.

Kitul de semnatura electronica cuprinde:

–   Dispozitivul criptografic (token-ul)

–    Certificatul digital

–    CD-ul cu manualul de utilizare si aplicatia pentru semnarea electronica a documentelor.

certSIGN ofera gratuit clientilor si 60 de marci temporale pe luna, timp de un an.

Pe baza certificatului digital se pot semna electronic timp de un an un numar nelimitat de documente in format electronic in relatia cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), Casa Nationala deAsigurari de Sanatate (CNAS), Monitorul Oficial si Depozitarul Central. Acelasi certificat digital poate fi folosit si pentru a transmite rapid si in siguranta deplina oriunde si oricand emailuri si documente cu valoare legala, in format digital, semnate electronic.

 

Lasă un răspuns