Declaratiile fiscale care pot fi depuse online

Declaratia 112 (declaratia unica) se depune exclusiv online din ianuarie 2012, pe baza unui certificat digital emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Cu certificatul digital calificat insa pot fi depuse online o serie intreaga de alte declaratii fiscale pentru un numar nelimitat de societati. Declaratiile fiscale care pot fi depuse online pe baza certificatului calificat sunt urmatoarele:

– D100 – Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat,

– D101 – Declaratie privind impozitul pe profit,

– D102 – Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale,

– D103 – Declaratie privind accizele,

– D112 – Declaratia unica (D112),

– D120 – Decont privind accizele,

– D130 – Decont privind impozitul la titeiul din productia interna,

– D200 – Declaratie privind veniturile realizate,

– D300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata,

– D301 – Decont special de taxa pe valoarea adaugata,

– D390 – Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri,

– D710 – Declaratie rectificativa.

Certificatul digital calificat poate fi folosit de asemenea si pentru transmiterea online a documentelor in relatia cu CNAS, SEAP, ANRMAP, CNVM, ONRC, Monitorul Oficial, Depozitarul central si cu partenerii de afaceri. Acestora din urma le pot fi transmise online documente precum facturi, rapoarte, contracte, constatari etc. comod, cu rapiditate si in siguranta maxima. Semnate electronic pe baza certificatului calificat, acestor documente le sunt garantate integritatea, autenticitatea si nerepudierea. Pentru asigurarea confidentialitatii, documentele transmise online pot fi criptate folosind certificatul digital si o aplicatie specializata.

Certificatul digital calificat poate fi cumparat de la unul dintre cei trei furnizori acreditati de servicii de certificare din Romania – certSIGN, Digisign si Trans Sped. Pretul unui certificat digital este de 47 de Euro, fara TVA, la primii doi furnizori si de 54 de Euro, fara TVA, la ultimul. certSIGN livreaza gratuit certificatul digital oriunde in tara si ofera 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Lasă un răspuns