Transmiterea unui e-mail confidential, prin criptarea cu un certificat digital

Certificatul digial calificat poate fi folosit atat in relatia cu institutii de stat precum ANAF, CNAS, SEAP si ONRC, cat si in relatia cu partenerii de afaceri, pentru semnarea electronica si criptarea oricarui tip de document in format digital si a email-urilor.

Prin semnarea electronica a datelor in format electronic pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare, datelor le sunt asigurate autenticitatea, integritatea si nerepudierea. In vederea asigurarii confidentialitatii datelor sensibile transmise online, este recomandata criptarea lor folosind certificatul digital calificat.

Pentru criptarea e-mail-urilor, trebuie importat certificatul digital in clientul de e-mail. In acest sens, se conecteaza la calculator dispozitivul USB pe care este stocat certificatul digital si se procedeaza in felul urmator:

In Outlook 2010
Urmand calea Tools > Trust Center > Trust Center Settings > E-mail Security > Settings se deschide fereastra Change security settings. Aici se face click pe cele doua butoane Choose si se selecteaza certificatul digital.

In Outlook 2007
Se urmeaza traseul Tools > Trust Center > E-mail Security > Settings, iar in fereastra care se deschide se face click pe butoanele Choose si se alege certificatul digital.

In Outlook Express
Se face click pe Tools, apoi pe Accounts. In fereastra care apare se alege fila Mail si se face click pe butonul Properties. Se alege fila Security, se apasa cele doua butoane Select si se indica certificatul digital.

Pentru a trimite un e-mail criptat este nevoie de certificatul digital al destinatarului e-mail-ului criptat. Certificatul digital poate fi obtinut prin solicitarea unui e-mail semnat electronic de persoana respectiva si adaugarea ei in lista de contacte facand click dreapta pe numele din campul From si apoi selectand Add To Outlook Contacts. Daca persoana este deja in lista de contacte, va aparea o fereastra de atentionare.

Pentru trimiterea unui email criptat se va proceda astfel:
1. Click pe Create Mail / New din fereastra principala.
2. Dupa scrierea mesajului, se apasa butonul de criptare din bara de meniu si apoi Send

Lasă un răspuns