Declaratiile D120 si D130, cu termen de depunere la 2 mai, pot fi depuse online, cu certificatul digital

Certificatul digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare permite depunerea online, pe portalul Agenitiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a 14 tipuri de formulare fiscale diferite, printre care se numara si declaratia 120 si declaratia 130.

Termen de depunere
Cele doua declaratii se depun anual, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare. Anul acesta termenul de depunere pentru D120 si D130 este in data de 2 mai.

Categoriile de contribuabili care le depun
Formularul 120 – decontul privind accizele – se completeaza de catre platitorii de accize.
Formularul 130 – decont privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna – se completeaza de catre toti platitorii de impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna, carora le revine aceasta obligatie de plata.

Modalitatea de depunere
Ambele formulare pot fi depuse atat in format tiparit, cat si in format electronic. Depunerea online a acestor formulare (si a celorlalte 12 declaratii) se face folosind un certificat digital calificat emis de unul dintre cei 5 furnizori de serivicii de certificare din Romania: certSIGN, DigiSign, Alfasign, Cert Digital si Trans Sped.

Pretul fara TVA al unui certificat digital calificat, pe baza caruia pot fi transmise timp de un an declaratiile fiscale si rapoartele financiare pentru un numar nelimitat de CUI-uri, este de 47 de Euro la primii 4 furnizori si de 54 de Euro la ultimul.
certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera tot gratis 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Pe langa depunerea online a declaratiilor la ANAF, certificatul calificat permite transmiterea documentelor online catre CNAS, SEAP, ANRMAP, ONRC, ITM, CSSPP, Monitorul Oficial si Depozitarul Central, dar si catre partenerii de afaceri.

Lasă un răspuns