Declaratiile fiscale cu termenul de depunere la 25 septembrie

Un numar de 8 declaratii fiscale au termenul de depunere marti, 25 septembrie. Mai mult de jumatate dintre acestea pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat – se poate depune online*

Declaratia 112 (declaratia unica) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – se depune exclusiv online.

Declaratia 300 – decont de taxa pe valoarea adaugata – se poate depune online*

Declaratia 301 – decont special de taxa pe valoarea adaugata – se poate depune online*

– Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania  – se depune la ghiseu

– Declaratia recapitulativa 390 VIES privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare – se poate depune online*

– Declaratia informativa 394 privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national – se poate depune online

– Declaratia 311 privind taxa pe valoarea adaugata datorata de persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat cf. art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal – se poate depune online

*Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari si cei mijlocii, precum si sediile lor secundare, au obligatia de a depune aceste declaratii online, pe e-guvernare.ro, utilizand un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

In Romania exista 5 astfel de furnizori acreditati de servicii de certificare: certSIGN, Digisign, Certdigital, Aflasign si Trans Sped. Pretul fara TVA al unui certificat digital calificat este de aproximativ 47 de euro fara TVA.

certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara, eliminand astfel cheltuieli precum cele legate de autentificarea notariala sau cele de transport, si ofera 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Lasă un răspuns