Pretul de reinnoire a semnaturii electronice

Kitul de semnatura electronica extinsa contine un certificat digital calificat stocat pe un dispozitiv criptografic (token) si aplicatiile necesare instalarii dispozitivului si utilizarii certificatului.

Certificatul digital calificat pe baza caruia este creata semnatura electronica este valabil un an, iar expirarea valabilitatii sale duce la imposibilitatea de a mai semna electronic documente.

Pretul de reinnoire a certificatului digital calificat este de aproximatv 30 de euro, fara TVA. Reinnoirea certificatului poate fi facuta la oricare dintre cei 5 furnizori acreditati de servicii de certificare din Romania: certSIGN, Alfasign, Digisign, Trans Sped si Certdigital.

Intrucat certificatul digital calificat este un act de identitate in forma electronica, el nu poate fi emis decat daca solicitantul este identificat conform legii.

Solicitantul poate fi identificat fie prin (1) prezenta in persoana, cu actul de identitate in original, la sediul furnizorului sau (2) al unui reprezentant din tara ori, daca nu poate ajunge la furnizor/reprezentant, (3) prin atasarea unei declaratii autentificate notarial la documentatia (necesara emiterii certificatului) transmisa prin posta.

Pentru a elmina costurile notariale, certSIGN a pus la punct cea mai mare retea de distributie a certificatelor digitale la nivel national, cu peste 300 de reprezentanti prezenti in toate judetele tarii. Toata documentele necesare reinnoirii pot fi depuse la acesti reprezentanti, urmand ca dupa reinnoire certificatul digital de semnatura electronica extinsa sa fie livrat gratis prin curier rapid la adresa mentionata de client.

Lasă un răspuns