Transmiterea documentului de confirmare. Procedura pentru clientii certSIGN

La sfarsitul lunii octombrie, certSIGN a dezvoltat aplicatia confirmare.certsign.ro care le permite clientilor sai sa obtina documentul de confirmare procesat in doar cateva minute.

Concret, pentru obtinerea documentului de confirmare procesat, clientii certSIGN trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

1. Sa acceseze pagina confirmare.certsign.ro

2. Sa se autentifice in aplicatie utilizand certificatul digital, astfel:

  • cu token-ul conectat la calculator, se efectueaza click pe AUTENTIFICARE CU CERTIFICATUL,
  • se introduce codul PIN al token-ului

3. Patrunsi in aplicatie, se efectueaza click pe butonul Descarca document. Documentul descarcat este precompletat cu datele titularului certificatului.

4. Se deschide documentul descarcat si i se aplica semnatura electronica efectuand click pe campul Semnatura utilizator.

5. In fereastra care apare pe ecran se apasa butonul Sign, iar in urmatoarea se indica locul unde se doreste salvarea documentului semnat si se apasa OK.

6. In urmatoarea fereastra se introduce PIN-ul token-ului (dupa introducerea lui, semnatura electronica va aparea in campul Semnatura utilizator).

7. Documentul de confirmare semnat electronic trebuie incarcat inapoi pe confirmare.certsign.ro pentru a fi semnat electronic si de certSIGN, astfel:

  • click pe butonul Incarca
  • se selecteaza documentul semnat electronic

8. Procesarea documentului dureaza cateva minute (timpul efectiv este afisat in pagina). Dupa procesare, documentul se poate descarca direct din aceeasi pagina.

Pentru incarcarea documentului procesat (semnat de titular si de certSIGN) pe portalul ANAF, se vor urma indicatiile de pe confirmare.certsign.ro.

Lasă un răspuns