Declaratiile fiscale care trebuie depuse pana la 25 aprilie

Ziua de joi, 25 aprilie, este termenul limita de depunere pentru un numar de 11 declaratii fiscale.

 • Declaratia 097 – notificare privind incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare – o depun persoanele impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, a caror perioada fiscala este luna/trimestrul si care in luna martie 2013 sau in trimestrul I au avut o cifra de afaceri mai mare de 2.250.000 lei.
 • Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii martie.
 • Declaratia 104 privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor – o depun persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu/fara personalitate juridica si de catre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica.
 • Declaratia 112 (declaratia unica) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii martie 2013.
 • Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatateobtinute de persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania aferente lunii martie 2013.
 • Declaratia 300 – decontul de TVA, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii martie 2013.
 • Declaratia 301 – decontul special de TVA – o depun contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153^1 din Codul Fiscal care au efectuat achizitii intracomunitare in luna martie, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3) pentru care se datoreaza TVA, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.
 • Declaratia 307 privind sumele rezultate din ajustarea TVA – o depun persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat din oficiu.
 • Declaratia 311 privind TVA-ul datorat de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal.
 • Declaratia 390 VIES – declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in martie 2013.
 • Declaratia 394 privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national – o de pun platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara pentru obligatiile aferente lunii martie

Certificatul digital calificat permite depunerea online a 7 dintre aceste declaratii, respectiv a declaratiilor 100, 104, 112, 300, 301, 390 VIES si 394.

In relatia cu ANAF, certificatul digital poate fi folosit pentru depunerea online a unui numar de 16 declaratii fiscale, a situatiilor financiare, a raportarilor contabile, precum si pentru accesarea online a dosarului fiscal al contribuabilului.

Certificatul digital poate fi achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare, la pretul de 47 de euro fara TVA.

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania, livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera clientilor sai suport tehnic cu disponibilitate nonstop.

Lasă un răspuns