Declaratiile fiscale care trebuie depuse pana astazi

Astazi este ultima zi de depunere pentru un numar de 8 declaratii fiscale. Certificatul digital calificat folosit pentru depunerea declaratiei 112 (declaratia unica) prin mijloace electronice de transmitere la distanta permite depunerea online a mai mult de jumatate dintre aceste declaratii.

Declaratiile care trebuie depuse pana la sfarsitul acestei zile si pot fi transmise online pe portalul ANAF sunt urmatoarele:

  • Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat
  • Declaratia 112 (declaratia unica) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate
  • Declaratia 300 – decont de taxa pe valoarea adaugata
  • Declaratia 301 – decont special de taxa pe valoarea adaugata
  • Declaratia recapitulativa 390 VIES privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare
  • Declaratia 311 privind taxa pe valoarea adaugata datorata de persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat cf. art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal
  • Declaratia informativa 394 privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national

O singura declaratie dintre cele 8 care au termenul de depunere astazi poate fi depusa doar la ghiseu:

  • Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania

Cele 7 declaratii mentionate mai sus pot fi depuse online utilizand un certificat digital calificat cumparat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare. Contribuabilii mari, mijlocii si sediile lor secundare au obligatia, potrivit OPANAF 2520/2010, sa le depuna online, pe e-guvernare.ro.

Certificatul digital calificat poate fi cumparat de la unul dintre 5 furnizori acreditati de servicii de certificare din Romania: certSIGN, Digisign, Certdigital, Aflasign si Trans Sped. Pretul fara TVA al certificatului digital calificat este de aproximativ 47 de euro.

certSIGN livreaza gratis certificatul digital calificat oriunde in tara, eliminand astfel cheltuielile de transport. Iar pentru ca documentele necesare obtinerii certificatului pot fi depuse la oricare dintre cei peste 300 de parteneri din tara, autentificarea notariala este eliminata, odata cu ea cheltuieli suplimentare de peste 10 euro.

Totodata, certSIGN ofera tuturor clientilor sai 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

 

Lasă un răspuns