Având în vedere faptul că semnătura electronică calificată dă valoare legală unui document şi este recunoscută ca fiind echivalentă semnăturii olografe, indiferent că vorbim despre industria medicală şi farma sau despre orice altă industrie, oricând aplici o semnătură electronică calificată, dai valoare juridică acelui document.
În zona de sănătate, numărul persoanelor juridice care utilizează semnătura electronică calificată este în continuă creştere, iar tot ce înseamnă personal medical care interacționează cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate utilizează acest instrument esențial.
Unul dintre procesele aproape complet digitalizate din cadrul majorității clinicilor este cel de medicina muncii. Astfel, toate documentele pe care clinica le va emite în urma controlului medical și pe care ulterior le va trimite către firma angajatoare se semnează în acest moment electronic cu certificat calificat. În acest fel, angajatorul nu mai așteaptă documentele originale prin curier, ci le primește în format electronic chiar la câteva minute de la finalizarea fișei de control. Acest lucru se traduce în reduceri semnificative de timp în primul rând.
Pe lângă controlul pentru medicina muncii, documente precum rețetele compensate, raportările de stocuri de medicamente pe care unele companii trebuie să le trimită către Casa Națională de Asigurări de Sănătate și toate celelalte documente care rezultă din interacțiunile personalului medical și trebuie să ajungă la CNAS sunt semnate cu semnătură electroniă calificată.